Kontakt
Oförändrat sedan 1927: tillverkas enligt originalreceptet som togs fram av företagets grundare:

Bergader Edelpilz: en blå klassiker, uppskattad av ostälskare världen över.

Ända sedan 1927 tillverkas Bergader Edelpilz blåmögelost av färsk komjölk från alperna, enligt samma oförändrade recept. Produkten är känd långt utöver Europas gränser för sin enastående kvalitet och unika smak. Bergader Edelpilz är en favorit bland ostälskare världen över.

Bergader Edelpilz är en krämigt-härlig ost med blåmögel, tillverkad av komjölk (50% torrsubstans).

  • Tillverkad av förstklassig mjölk från de bayerska alperna. Korna betar av de gröna ängarnas saftiga gräs, fullt av väldoftande örter, i detta andlöst vackra landskap som ger Bergader Edelpilz dess unika smak.
  • Tillverkad helt utan tillsatser eller konserveringsmedel.
  • Lagring i en naturlig process, vilket avspeglas i färgskiftningarna på ostens yta - ett äkta kvalitetstecken! 
  • Perfekt för den sista touchen i såser och dressingar.
  • Idealisk att smälta över gratinerade rätter eller som fyllning i kött, fisk och grönsaker.
  • Kan kombineras med kvarg eller mjuk gräddost till snabblagade och smakrika ostbollar som kan smaksättas med kryddor, frön eller nötter till dekorativa, läckra snacks.
  • Med ätbar yta.
  • Glutenfri.
  • Förslag på vin: robusta röda viner med låg syrahalt, t.ex. Trollinger eller Dornfelder; även vita viner med kvardröjande sötma såsom Silvaner Spätlese eller Pinot Gris från Alsace-regionen.

Bergader Edelpilz
100 g förpackning

Bergader Edelpilz<br>100 g förpackning -
Finns i kyldisk

Bergader Edelpilz är en härligt krämig ost med blåmögel, tillverkad av komjölk (50% torrsubstans). Du hittar osten i delikatessdisken eller på hyllan i din lokala livsmedelsbutik.

  • Tillverkad av förstklassig mjölk från de bayerska alperna. Korna betar av de gröna ängarnas saftiga gräs, fullt av väldoftande örter, i detta andlöst vackra landskap som ger Bergader Edelpilz dess unika smak.
  • Osten tillverkas efter samma originalrecept som togs fram av företagets grundare Basil Weixler 1927
  • Lagring i en naturlig process, vilket avspeglas i färgskiftningarna på ostens yta - ett äkta kvalitetstecken!
  • Perfekt för den sista touchen i såser och dressingar
  • Idealisk att smälta över gratinerade rätter eller som fyllning i kött, fisk och grönsaker
  • Naturligt odlat och lagrat blåmögel
Bakgrundsinformation

Från en blygsam start till ett arv inom ostkonsten …

läs mer

Läckra recept

Minikebabspett med fläsk, mango och Bergader Edelpilz

Till receptet