Kontakt

Mjölkgårdar efter region

Rupertiwinkel / Burghausen

I det vackra landskapet i Rupertiwinkel (upp till 827 m över havet) och i närheten av den gamla kungliga staden Burghausen i sydöstra Bayern, finns det ca 520 gårdar som levererar mjölk till Bergader för dess ostspecialiteter.

Chiemgau

Chiemgau, ett magiskt landskap som kännetecknas av en rustik atmosfär och jordbruk, är hemmaplan för ca 190 mjölkbönder som levererar mjölk till produktionen av Bergaders ostspecialiteter. En region på det bayerska n höglandet som också är extremt populär bland turisterna.

Bayerska Oberland

Det idylliska bayerska Oberland med dess charmerande natur är en del av regionen Bayerska höglandet. Runt 410 mjölkbönder i denna jordbruksbetonade region levererar mjölk till Bergader för produktionsanläggningarna i Waging am See och Bad Aibling.

Innviertel

Denna region Innviertel, mellan Passau och Salzburg, sträcker sig längs floden Inn till södra Danube. Runt 350 mjölkbönder i det imponerande, frodiga landskapet på höglandet levererar mjölk till Bergader i Waging am See.

Schliersee

Runt 250 mjölkbönder återfinns i områdena Schliersee, Fischbachau, Bayrischzell och Irschenberg. Många gårdar har små besättningar, ofta mindre än 20 kor. Bergsängarna runtom regionen är unika platser, med en mångfald av ovanliga grässlag, vilda blommor och alp-örter.

God ost är vår passion

Bara de allra bästa ostarna förtjänar Bergader-sigillet. För att vi skall kunna garantera denna kvalitetsstandard kombinerar vi traditionellt hantverk med modern mejeriteknik …

läs mer