Kontakt

Kvaliteten är avgörande

Mjölk med härkomst

Böljande kullar, rika, gröna ängar fulla av smakrika örter, och ett panorama med alperna i bakgrunden.

All god ost börjar med mjölken.

Vi lägger vikt inte bara på hög kvalitet i osttillverkningsprocessen; vi har också ett nära samarbete med våra lokala mjölkproducenter när det gäller kvaliteten på den värdefulla mjölken. Det är ju ändå så att färsk mjölk är den viktigaste beståndsdelen i alla ostspecialiteter från Bergader.

"En god ost växer ute på ängarna."

Bergaders mjölkleverantörer, ca 1 700 mjölkgårdar, återfinns i det andlöst vackra landskapet i de bayerska alperna. Här finns hö och gräs på betesängarna, rika på örter. Detta är mycket viktigt för oss eftersom mjölken smakar annorlunda i olika regioner p.g.a. fodret.

Åtagandet och erfarenheten hos Bergaders alla mjölkproducenter säkerställer att vi arbetar enbart med smakrik och förstklassig mjölk. Det råder stabila, förtroendebaserade relationer mellan Bergader och våra mjölkleverantörer, relationer som går generationer bakåt, från far till son.

I Bergaders mjölkregioner ingår Rupertiwinkel/Burghausen, Chiemgau, regionen Innviertel i norra Österrike, delar av det bayerska höglandet och Schliersee-regionen. Här kan både invånare och turister njuta av ett oförstört landskap med hög och ren luft, medan korna betar på de saftiga, gröna ängarna med färskt gräs och örter.

Bakgrundsinformation

Från en blygsam start till ett arv inom ostkonsten …

läs mer