Kontakt

Bergaders historia

"Ett välskött företag är som en god ost. Det mognar." 

Charlotte Steffel, dotter till Basil Weixler, företagets grundare. 

År 1902 lade Basil Weixler grunden till dagens Bergader genom att öppna ett litet ysteri i sin by.

Med sin passionerade känsla för populära smaker utvecklade han en ost som liknade Roquefort på 1920-talet.

Namnet han valde på osten - Bavarian Mountain Roquefort - var dock alltför likt den franska osttypen.

Innovativa produkter för delikatessdisken

Basil Weixler förlorade den rättegång som följde, men han blev populär tack vare att pressen följde fallet mycket noggrant.

Han lanserade Bergader Edelpilz, en ost som inte har förändrats sedan dess. Kreativitet och innovation kännetecknade företaget, från det att det bildades, genom 1960-talet, när många innovativa produkter togs fram för delikatessdiskarna.

När Bavaria blu lanserades 1972 lyckades företaget skapa en symbol för en ny generation blåmögelostar.

Bergader var det första tyska ysteriet som erhåll "Goldener Zuckerhut" år 1979 för företagets strävanden. Detta är en eftertraktad utmärkelse i den tyska livsmedelsbranschen.

Idag är Bergader marknadsledande i Tyskland för delikatessprodukter, med en ökande andel på självbetjäningsmarknaden.

Företagets framgångar bygger på konceptet att erbjuda förstklassiga specialiteter. Och en sak kommer aldrig att ändras: Bergader har alltid varit och kommer alltid att vara familjeägt.

Läckra recept

Minikebabspett med fläsk, mango och Bergader Edelpilz

Till receptet