Kontakt

Steg 2:

Ystning av mjölken, tillsättande av lagringskulturer

Kombinationen av modern teknologi och den traditionsbaserade erfarenheten hos våra ostmästare är av avgörande betydelse i tillverkningen av våra specialiteter – den milda, mjuka Bonifaz-osten; den krämiga, aromatiska Bavaria blu-osten.

Det är bara våra ostmästare som vet exakt hur mycket löpe som krävs för att ysta mjölken. Och det ligger i deras ansvar att säkerställa att lagringskulturerna och det blå eller vita möglet tillsätts mjölken i exakt rätt tid. I processen förlitar vi oss på särskilda lagringskulturer som ger var och en av våra ostar dess egen, omisskännliga karaktär. Redan i början av osttillverkningen gör löpen det möjligt för mjölken att ysta sig i osttanken. Vetenskapligt talat ystar sig mjölkproteinet i tanken i detta inledande skede.

Läckra recept


Gratinerat potatismos med Bergader Edelpilz

Till receptet