Kontakt

Gratinerat potatismos med Bergader Edelpilz

60min


Ingredienser:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 nypa salt
  • 250 ml mjölk
  • 2 matskedar smör (eller valnöts- eller safflorolja)
  • 1 nypa malt muskot
  • 1 äggvita
  • 250 g blancherade spenatblad
  • 50 g kokt skinka
  • 150 g Bergader Edelpilz

Steg 1
Koka den tvättade potatisen i saltat vatten tills att den är mjuk. Skala och mosa den, t.ex. med potatispress. Värm upp mjölken och rör i den i den mosade potatisen. Tillsätt smör och krydda med salt och muskot. Vispa äggvitan till ett tjockt skum med en nypa salt och vänd ner under den mosade potatisen.

Steg 2
Krama ur överflödigt vatten ur spenatbladen och hacka den fint. Skär skinkan i små fyrkanter, smula sönder Bergader Edelpilz.

Steg 3
Fördela litet smör i botten av fatet (15x30 cm). Placera hälften av den mosade potatisen i botten, sprid över spenat, skinka och 120 g av osten, och täck med den andra hälften av potatismoset. Strö över resten av osten.

Steg 4
Grädda vid 180°C i ca 30 minuter i den varma ugnen på det nedersta gallret.


Receptsökning