Kontakt

Krispigt

30min


Flatbröd:

  • 50 g vanlig kvarg, mager
  • 2,5 msk olivolja
  • 3,5 msk vatten
  • 3 msk mjölk
  • salt
  • 150 g mjöl
  • 1 jämn tsk bakpulver
  • Mjöl till utbakningen

Garnering:

  • 100 g bacon
  • 150 g Bavaria blu "tasty blue"
  • 1 lök
  • 150 g gräddfil
  • salt, malen peppar
  • 1 nypa kyndel
  • 4 msk krasse

Steg 1
Värm upp ugnen till 200 °C. Blanda kvargen med olja, vatten, mjölk och en nypa salt. Sikta över mjöl och bakpulver och knåda till en slät deg. Svep in degen i plastfolie och låt den vila i rumstemperature i 15 minuter (det gör det lättare att kavla ut degen tunt).

Steg 2
Medan du väntar: skär upp baconet och Bavaria blu i 1 cm tjocka skivor. Hacka löken fint. Rör om i gräddfilen tills att den blir jämn och smaksätt med salt, peppar och kyndel.

Steg 3
Mjöla bakbordet, kavla ut degen till 4 tunna, ovala stycken, och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Sprid ut gräddfilen över degen, men lämna 1-2 cm runt kanterna. Strö över bacon och lök. Sätt in plåten på nedersta gallret och grädda i ca 15 minuter, tills att allt är gyllenbrunt. Ta ur plåten, tillsätt skivorna av Bavaria blue och grädda i ytterligare 30 sekunder. Strö över färsk krasse och servera varmt.


Receptsökning