Kontakt

Minikebabspett med fläsk, mango och Bergader Edelpilz

30min


Ingredienser

  • 300 g fläskfilé i bitar
  • 2 kvistar färsk timjan
  • 2 msk stark senap
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk olja
  • 1 mango
  • 1 röd chilipaprika
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 150 g Bergader Edelpilz
  • cocktailpinnar eller små partyspett

Steg 1
Skär bort alla sensor och större bitar fett från fläskfilén. Badda den torr. Skölj timjan, skaka den torr och dra av bladen från stjälkarna. Blanda timjan med senap. Krydda fläskfilén med salt och papper, använd sedan en pensel för att täcka den tunt med senapsblandningen. Värm upp smör och olja i en stekpanna. Stek filén på medelhög till låg värme i 15-18 minuter (beroende på köttets tjocklek). Ta upp det ur pannan och låt svalna.

Steg 2
Skala mangon under tiden. Skär av fruktköttet från kärnan på bägge sidor och skär det i kuber ca 2 cm stora.

Steg 3
Tvätta chilipaprikan och avlägsna skaftet, hacka den sedan i småbitar med kärnorna. Pressa ur limen, blanda saften med chili och honung, tillsätt den till mangokuberna och blanda ihop.

Steg 4
Skär Bergader Edelpilz i kuber ca 1,5 cm tjocka. Skär fläskfilén i kuber ca 2 cm tjocka. Sätt 1 bit vardera av kött, mangokub och ostkub på 1 cocktailpinne eller litet spett, och arrangera på en tallrik eller i en skål.

Tips: du kan byta ut fläskfilén mot kaninfilé om du så önskar. Den väsentligt tunnare filén behöver bara ca 5 minuters stektid. Skär den i skivor ca 1 cm tjocka efter att den har svalnat, och skär i halvor.


Receptsökning