Kontakt

När det gäller mjölk, har ursprunget betydelse

All god ost börjar med mjölken.

Bergader fokuserar inte bara på högsta kvalitet i osttillverkningsprocessen - vi har också ett nära samarbete med våra lokala mjölkproducenter när det gäller kvaliteten på denna dyrbara råvara. Det är ju ändå så att färsk mjölk är den viktigaste beståndsdelen i alla ostspecialiteter från Bergader.


Bergaders mjölkleverantörer, ca 1 700 mjölkgårdar, återfinns i det andlöst vackra landskapet i de bayerska alperna. Här finns hö och gräs på betesängarna, rika på örter. Detta är mycket viktigt för oss eftersom mjölken smakar annorlunda i olika regioner p.g.a. fodret.

Åtagandet och erfarenheten hos Bergaders alla mjölkproducenter säkerställer att vi arbetar enbart med smakrik och förstklassig mjölk. Det råder stabila, förtroendebaserade relationer mellan Bergader och våra mjölkleverantörer, relationer som går generationer bakåt,
från far till son.

I Bergaders mjölkregioner ingår Rupertiwinkel/Burghausen, Chiemgau, regionen Innviertel i norra Österrike, delar av det bayerska höglandet och Schliersee-regionen. Här kan både invånare och turister njuta av ett oförstört landskap med hög och ren luft, medan korna betar på de saftiga, gröna ängarna med färskt gräs och örter.

Komponenterna i magin med god ost
  • Mjölk är den viktigaste ingrediensen i våra ostspecialiteter
  • WMångåriga, förtroendebaserade relationer mellan Bergader och våra mjölkleverantörer
  • När vädret så tillåter får korna beta på de gröna alpängarna, rika på örter
  • Det gör mjölken utsökt och den blir helt rätt till Bergaders ostspecialiteter
Recept

Ostrulle med Bavaria blu.

till Recept

Kvaliteten är avgörande

Mjölk med härkomst.

läs mer